recept: Bolognai mártás, Kifőzde
Bolognai mártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg sovány marhahús durvára darálva,
2 db sárgarépa,
1 kisebb zellergumó zöldjével,
2 szelet kolozsvári szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
pár szál zellerzöldje,
1 dl paradicsomlé,
pirospaprika, mustár, bors, só, 4-5 levél bazsalikom, 1 babérlevél



Az apró kockára vágott és forró zsíron megpirított szalonnán a szintén apró kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst és folyamatosan keverve addig pirítjuk, míg egyenletesen színét nem váltja.
Ekkor hozzátesszük az igen apró kockára vágott répát, zellert és megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk.
Ha a répa félig megpuhult, 1 teáskanál pirospaprikát elkeverünk benne, majd felöntjük a paradicsomlével, egy kanálka mustárral, és babérlevéllel ízesítjük.
Kislángon, fedő alatt még 10-15 percig pároljuk, az utolsó 2-3 percre beletesszük az apróra vagdalt zellerlevelet és bazsalikomot.
Kifőtt tésztára tláljuk, reszelt sattal.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Eredeti bolognai recept alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.08.17. Utoljára frissítve: 2011.08.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:49:51 - 1.04)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez